W produkcji wykorzystujemy surowce i produkty najwyższej jakości.
Nasze produkty powstają w oparciu o tradycyjne sprawdzone receptury.
Mocno angażujemy się w działalność charytatywną i sportową na terenie powiatu gorlickiego.
Założycielem piekarni jest Janusz Pietrucha, który od młodzieńczych lat kształcił się w zawodzie technologa piekarnictwa, a następnie podjął pracę w PSS Gorlice, jako piekarz. Przechodząc wszystkie szczeble kariery piekarniczej, został kierownikiem i pełnił tę funkcję przez 12 lat. W 1994 roku został zwolniony, jednak ambicje i doświadczenie zawodowe nie pozwoliły zakończyć przygody z piekarnictwem.
W 1995 roku otworzył własny zakład - małą piekarnię osiedlową przy ulicy Słonecznej w Gorlicach. Początki nie były łatwe, gdyż do wypieku pieczywa służył tylko jeden piec i głównie praca ręczna.
W tym roku nastąpiła przeprowadzka do adoptowanych pomieszczeń przy ulicy 11 Listopada 64 w Gorlicach. Zostały tam zainstalowane cztery piece, które pozwoliły zwiększyć zdolność produkcyjną oraz uzyskać lepszą jakość pieczywa.
Ciężka praca zaowocowała wyróżnieniem w konkursie „Małopolski Rzemieślnik Roku 2000” w kategorii producent.
Po 11 latach działalności, właściciel chcąc sprostać wymogom nowych przepisów sanitarnych i zastosować najnowsze technologie wypieku, wybudował nowy zakład w specjalnej strefie ekonomicznej przy ul. Młyńskiej 3 pod nazwą „Weronica Sp. z o. o.”. Dzięki rozbudowie zakład został przystosowany do specjalistycznej produkcji cukierniczej i piekarniczej.
Obecnie firma zatrudnia około 100 osób i posiada 14 oznakowanych samochodów, które dostarczają pieczywo do ok. 250 sklepów i wyroby cukiernicze na terenie całej Polski i za granicę. Spółka produkuje ponad 50 wyrobów piekarniczych i około 80 cukierniczo-ciastkarskich.